8.30.2008

buffet froid

survival rations

LA GRANDE BOUFFE

FILM CULT DEL 1973
DIRETTO DA
MARCO FERRERI
assolutamente da vedere o rivedere

A dinner with... Erick Beltran

Last March at le Plateau, Mexican artist Erick Beltran developed a body of work around the notion of synesthaesia as a metaphor for the translation of practices and the creation of links between unrelated things as a way of organising the chaos of signs. He worked full-time over four months in the art space organising workshops with children or art students, participating in debates, inviting scientists to respond to his experiences… This working method, based on exhaustion and energy expenditure, lead him to performances and presentations considered as never-ending events.
Erick prepared a dinner at the Kadist foundation to accompany his discourse, considering different dishes as tasteful translations and creating the baseline for a conversation about synesthaesia between him and the 25 dinner guests.

8.27.2008

Food design 3

Kuminda, il diritto al cibo. Festival del cibo equo e sostenibile

Percorsi enogastronomici

Food design 2

Alícia

Food Design 1

Food Design Studio riunisce esperienze e conoscenze di Chef, Designer, Tecnologi, Chimici, Fisici e Scienziati. allo scopo di esplorare il cibo e l'alimentazione sotto tutti gli aspetti.

GRUBNESS

What is GRUB? 1. grub is healthy, local, sustainable food for all 2. grub is food that supports community, justice, and sustainability 3. grub should be universal

Checking the food odometer

Eat Your Vegetables!

Greg Higgins of Higgins Restaurant and Bar in downtown Portland, OR, talks about using local produce, building community and supporting sustainability.

Victory gardens

Victory gardens, also called war gardens or food gardens for defense, were vegetable, fruit and herb gardens planted at private residences in the United States, Canada, and United Kingdom during World War I and World War II to reduce the pressure on the public food supply brought on by the war effort.

The Architect, the Cook and Good Taste

8.26.2008

Livestock Behaviour, Design of Facilities

Last Minute Market

Buon appetito!

What is a Freegan?

Viaggio fotografico al ristorante El Bulli

Flow food city

Carneplastico

Parola d'ordine: «Abolire la pastasciutta, assurda religione gastronomica italiana». Il movimento capeggiato da Filippo Tommaso Marinetti ha condotto, a partire dalla pubblicazione del Manifesto della cucina futurista del 1930, una vera e propria crociata contro maccheroni, ravioli, spaghetti e trenette.

La filosofia in cucina di Francesca Rigotti

Filosofare e cucinare, attività antichissime, sono rimaste sovente estranee l'una all'altra anche per la differenza di genere tra coloro che le svolgono: ambito femminile per eccellenza la cucina, territorio squisitamente maschile la filosofia. Conoscere e mangiare sono fatti della stessa pasta e sono figli della stessa madre: divorare un libro, digerire un concetto, avere sete di sapere, sono tutte metafore che manifestano questa familiarità. L'elaborazione dei cibi al pari di quella delle idee è retta dall'abilità di combinare l'unico col molteplice, dalla perizia di contrapporre e congiungere elementi in un universo ordinato secondo leggi, logiche e rituali precisi.